W złotym pakiecie dajemy możliwość wyboru dań spośród wielu propozycji. Oferujemy trzy kolacje, dwie z nich to kolacje pokazowe podczas których dania krojone są przy gościach. Pakiet zawiera również oprawę muzyczną kolacji.
bogate menu oparte na kuchni polskiej,
fontanna czekoladowa (gratis powyżej 80 osób)
zimne i gorące napoje bezalkoholowe,
wino musujące na aperitif,
wynajem sali na przyjęcie weselne,
dostępne patio z możliwością kolacji w formie grilla,
zadaszony i ogrzewany taras,
dekorację stołów: świece, serwetki, pokrowce na krzesła dla Gości,
nakrycie stołów ze złotymi podtalerzami,
do wyboru: stoły okrągłe lub prostokątne,
oświetlenie ledowe w kolorach do wyboru oraz gwieździste niebo
fotobudka dostępna przez 4 godziny (gratis powyżej 80 osób)
stałą obsługę kelnerską,
parking bezpłatny dla gości weselnych,
pokoje hotelowe w promocyjnych cenach dla Gości,
dzieci do lat 5 gratis, do 10 roku życia 50 % ceny.
Staropolskim zwyczajem chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego dla każdego z Gości
Rosół domowy z makaronem
Bulion z pieczonego koguta z omletem
Żurek na maślance z jajkiem
Krem z leśnych grzybów z grzankami
Krem z palonego ziemniaka z chipsem z selera i bekonu
3 porcji/os.
Rolada wołowa
De volaille
Sztufada z indyka szpikowana warzywami
Kaczka pieczona z majerankiem i rodzynkami
Sakiewka pełna grzybów
Tournedo z polędwiczki wieprzowej w boczku owinięte
Warkocz z polędwiczki wieprzowej duszony w zielonym pieprzu
Filet z kurczaka z cieście parmezanowym
Filet po parysku zapiekany z pieczarkami i serem
Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem gorgonzola
Frykas ze schabu z papryką
Schab po szwajcarsku
Dodatki: Ziemniaki confit z czosnkiem i rozmarynem
Kluski mieszane
Warzywa gotowane
Kapusta czerwona, Zestaw surówek
(jeden do wyboru)
Mille feuille z kremem czekoladowym i jeżynami
lub
Smażone lody z sosem z owoców leśnych i bitą śmietaną,
lub
Mus chałwowy z białą czekoladą i crunch’em orzechowym.
oraz
Owoce podane na paterach
Ciasta (dostarczane przez Gości)
Tort weselny (dostarczany przez Gości)
fontanna czekoladowa (gratis powyżej 80 osób)
Hekele ze śledzia na grzance
Tartoletki z musem z łososia
Ryba opiekana w pomidorach i kolendrą
Śledzie na różne sposoby do wyboru
(w śmietanie, wiejski, w oleju)
Kulki rybne
Galert śląski
Pieczyste mięsa i swojskie wędliny
Deska włoskich szynek i serów
Mini tatar na grzance z parmezanem
Pieczony pasztet w cieście francuskim i dipem ziołowym
Śliwki w bekonie
Mini tortille z kurczakiem
Indyk z morelą w sezamie
Przekąski z ciasta francuskiego z dipem ziołowym
(mięsne, ze szpinakiem, z oliwką)
Sałatka Waldorf z kurczakiem
Sałatka szopska
Muszle makaronowe nadziewane szpinakiem i fetą
Pikle (marynowane ogórki, szalotka, grzybki, papryka faszerowana)
Sałatka z makaronem penne i tuńczykiem
Sałatka brokułowa z makaronem sojowym
Sałatka Cezar
Sałatka Nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową
Sałatka meksykańska z awokado i nachosami
Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem i ananasem
Pieczywo mieszane
Masło smakowe
Barszcz czysty lub bulion z nutką jałowca i rozmarynu
DANIA KROJONE PRZY GOŚCIACH
Pieczony kark wołowy w sosie madera, puree z pasternaku, brokuły
lub
Gęś pieczona z kasztanami i sosem winnym
oraz
Łosoś pieczony w całości z ryżem i warzywami
DANIA KROJONE PRZY GOŚCIACH
Pieczony udziec wieprzowy ze smażonymi pierożkami z kapustą i grzybami
oraz
Filet z sandacza zapiekany z mozzarellą podany na cukiniowym placuszku
lub
Poliki wołowe w winnym sosie podane z ziemniaczanym puree i sałatka z rukoli
oraz
Pieczone w warzywach golonki z indyka
Strogonoff
lub
Bogracz
lub
Ragout wołowe
lub
Potrawka z kurczaka z grillowaną papryką
Coca cola, Fanta, Sprite, woda mineralna, soki owocowe
kawa/herbata
Galaret śląski
salceson domowy
kiełbasa wiejska w dwóch smakach
smalec z cebulką
boczek wędzony
schab wędzony
krupniok
pasztet pieczony
chleb wiejski
ogórki kwaszone
papryka
cebula
czosnek
grzybki marynowane