W pakiecie greckim, menu zostało oparte o tradycyjne dania, które charakterystyczne są dla regionu. Zadbaliśmy o elementy wystroju i ubioru obsługi, by przenieść Gości w klimat Twojego wielkiego greckiego wesela.
bogate menu oparte na kuchni greckiej,
fontanna czekoladowa (gratis powyżej 80 osób)
bufet deserowy oraz deser Szefa Kuchni
zimne i gorące napoje bezalkoholowe,
wino musujące na aperitif,
wynajem sali na przyjęcie weselne,
dostępne patio z możliwością kolacji w formie grilla,
zadaszony i ogrzewany taras,
dekorację stołów: świece, serwetki, pokrowce na krzesła dla Gości,
nakrycie stołów ze złotymi podtalerzami,
do wyboru: stoły okrągłe lub prostokątne,
oświetlenie ledowe w kolorach do wyboru oraz gwieździste niebo
oprawa muzyczna w greckim klimacie podczas kolacji
stałą obsługę kelnerską,
parking bezpłatny dla gości weselnych,
pokoje hotelowe w promocyjnych cenach dla Gości,
dzieci do lat 5 gratis, do 10 roku życia 50 % ceny.
staropolskim zwyczajem „chlebem i solą” oraz kieliszkiem Ouzo/wino musujące dla każdego z Gości
Bulion z jagnięcymi pierożkami
(dania w stole 2,5 porcje/osoba)
Marynowany udzik w jogurcie greckim z fetą
Pieczeń jagnięca z czosnkiem i majerankiem
Policzki wołowe duszone w greckim winie Nemea
Gyros z polędwiczki wieprzowej w cieście filo
dla podtrzymania tradycyjnych smaków:
Śląska rolada wołowa duszona w sosie własnym
Dodatki:
Modra kapusta i kluski
Pieczone ziemniaki z rozmarynem
Puree z soczewicy
Gotowane warzywa z ziołowym masłem
Sałatka z marynowanego pomidora
Kruche sałaty z warzywami w dresingu balsamicznym
Dip: czosnkowy, pomidorowy
Owoce krojone
Krem z chałwy z kruszonką orzechową
Baklawa
Mini pączki skąpane w syropie pomarańczowym
Tartaletki z owocami
Fontanna czekoladowa
(wybór 10 przekąsek)
Kalmary nadziewane mięsem z morskich ryb
Grillowana ośmiornica z ziemniakami
Koktajl z krewetek z avacado
Ryba po grecku
Ryba marynowana w pomidorach
Pasturma – suszona wołowina w ziołach i czosnku i czerwony winie
Rolada z jagnięciny z czosnkiem i ziołami
Rolada z kurczaka z majerankiem i papryką
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Kiszone liście winogron faszerowane ryżem
Pomidory nadziewane fetą i szpinakiem
Pieczona papryka z farszem z jagnięciny i ryżu
Pieczone placuszki z cukinii z salsą
Pierożki z ciasta filo z nadzieniem z fety
Roladki z marynowanego bakłażana z suszonymi pomidorami
Sałatka grecka
Zestaw: oliwki kalamata,
dipy: taramusalata, fava, pasta z brokułów i fety,
tzatziki, z bakłażanów
DANIA KROJONE PRZY GOŚCIACH
Kolacji towarzyszy oprawa muzyczna, która przeniesie Gości do słonecznej Grecji
Płonące szpady, a na nich souvlaki z mięs:
wieprzowina
jagnięcina
kurczak
podroby
łosoś
biała ryba
Dodatki:
Zapiekane ziemniaki
Warzywa grillowane
Mix sałat
Tzatziki
DANIA KROJONE PRZY GOŚCIACH
Pieczony prosie z paloną soczewicą z marynowaną białą kapustą
Zapiekana w kamionce Musaka
Coca cola, Fanta, Sprite, woda mineralna, soki owocowe
kawa/herbata