Szybko i sprawnie przygotujemy lekkie i niekłopotliwe zakąski. Proponujemy wybór dekoracyjnych kanapek i tartinek lub skomponowanie własnego menu koktajlowego.
W naszych propozycjach znajdziecie Państwo wybór bufetów lub menu serwowanego z tradycji kuchni: śląskiej, włoskiej, orientalnej czy hiszpańskiej. Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą menu cateringowego.
z wędzonym łososiem
z wędzonym pstrągiem
z taramusalatą – pasta z czerwonego kawioru z puree ziemniaczanym
z gravlaksem – łosoś marynowany
z salami
z tatarem wołowym
z szynką serano
z serem roquefour
z pastą jajeczną
z pastą edesma
z bruschettą pomidorową
z pastą z wędzonego pstrąga ze szczypiorkiem
ze śledziem, cebulką, jajkiem i majonezem
z łososiem wędzonym i cytryną
z serem gouda i korniszonem i papryką
z szynką i marynowaną gruszką
z pieczonym karczkiem w ziołach
z pastą jajeczną i szczypiorkiem
z mozzarellą z pomidorami i emulsją z bazylii
wegetariańska na pieczywie z ziarnem
Przykładowe bufety sałatkowe to:
Sałatka śledziowa z burakiem
**
Sałatka z kawałkami pieczystego
**
Sałatka jarzynowa z przepiórczym jajem
**
Sałatka wiosenna z bryndzą
**
Sałatka ziemniaczana z pszczyńską pieczarką
Penne z tuńczykiem, pomidorami i papryką
**
Sałata z suszonymi wędlinami i pomidorami
**
Sałata z kurczakiem i grillowanym warzywami
**
Caprese z emulsją bazyliową
**
Sałatka z naciowego selera z orzechami i pomarańczą
Sałata z kalmarami, pak choi oraz pomarańczą
**
Sałatka z surimi z makaronem ryżowym, ogórkiem i sosem wasabi
**
Sałatka z makaronem i wołowiną w chilli
**
Baba ganush z owocami granata
**
Sałatka ze słodkich ziemniaków z marynowanym kurczakiem
Vol au vent z musem z łososia
**
Mini rogaliki z szynką, serem i czarnym sezamem
**
Szynka parmeńska z grisini
**
Quiche ze szpinakiem
**
Sajgonki
**
Tortilla z kurczakiem
**
Tarta z serem pleśniowym i gruszką
Krewetka w tempurze w słodkim sosie chilli
**
Mięso kraba w cieście
**
Kofta z tzatzykami
**
Kostki indyka w panierce panco
**
Pikantne skrzydełka
**
Śliwki kalifornijskie w boczku
**
Warzywa w tempurze
Tartaletki z białą czekoladą z wiśniami
**
Babeczki z kremem mocca
**
Mini ptysie z kremem mascarpone
Plastry wędzonej gęsi z konfiturą z wędzonej śliwki
***
Krem z grzybów leśnych
***
Sandacz na liściach szpinaku
z kaszotto w sosie kremowym
***
Jabłka w cieście z sosem waniliowym
Tatar z polędwicy wołowej z marynatami z domowej spiżarni
***
Krem z palonego ziemniaka
***
Roladka z polędwiczki wieprzowej(sous vide)
z puree z pasternaku i warzywami
***
Szarlotka z gałką lodów waniliowych
Plastry pieczonego buraka z kozim serem i emulsja z miodem
***
Barszcz biały z jakiem
***
Konfitowane udko z kaczki z czerwoną kapustą z jabłkami i kluskami
***
Malinowe supreme
Śledź w śmietanie
***
Rosół z makaronem
***
Smażony schab z kością z dzikim szałotem
***
Kołacz śląski
Terina z wątróbki drobiowej z konfiturą z jabłka i cebuli
***
Krem z zielonych warzyw
***
Pieczony filet z pstrąga z grzybami i serem i pieczonymi
ziemniakami oraz fasolką w bekonie
***
Creme brulee
Sałatka z grillowanym oscypkiem i brusznica
***
Krem z selera z grzankami
***
Pieczony schab karkowy z sosem pieprzowym i ziemniakami puree
***
Pieczone owoce sezonowe pod kruszonką z gałką lodów śmietankowych
Sałatka z marynowaną wołowiną
***
Krem z pora i ziemniaka
***
Łosoś na parze z warzywnym risotto
***
Lekki ser twarogowy z bakaliami i sosem truskawkowym
Gravlax z blinem gryczanym i kwaśną śmietaną
***
Krem z cukinii
***
Eskalopki ze schabu z sosem winno-maślanym z kopytkami i brokułami
***
Mus z mlecznej czekolady z wiśniami
Parmigiana z bakłażanów z bagietką czosnkową
***
Minestrone z włoską kapustą
***
Grillowana pierś z kurczaka ziemniaki gratin i sałatą
***
Semifredo bakaliowe z karmelem
Galantyna z kurczaka z sosem cumberland
***
Zupa cebulowa
***
Tafelspitz z buraczkami z kopytkami
***
Creme katalana
Krem z marchwi z chipsami z bekonu
***
Smażony dorsz w roestii z fasolką szparagową
***
Czekoladowa babeczki z sosem wiśniowym
Śląskie hekele
***
Golonko z panczkrautem
***
Śląska szpajza
Pot au feu z warzywami
***
Sola w cieście z domowymi frytkami i sosem czosnkowym
***
Kompresowana gruszka z musem waniliowym
Kapuśniak z ziemniakami
***
Pieczone żeberka w miodzie z ziemniakiem puree
***
Kluseczki z ciasta naleśnikowego z bakaliami
i kulką lodów
Pomidorowe consome z omletem
***
Tagliatelle z kurczakiem i kurkami i natką pietruszki
***
Panna Cotta
Vichyssoise
***
Spaghetti z wołowiną i świeżym szpinakiem
***
Owoce sezonowe z bezą i krem mascarpone
Krem z kalafiora
***
Duszone poliki wołowe z puree ziemniaczanym z sałatą
***
Owoce w karmelu
Przystawka
***
Zupa
***
Steki:
(Steki podawane na gorącym kamieniu, Ty decydujesz o stopniu wysmażenia. Do steków podajemy dwa dodatki do wyboru: chipsy z ziemniaka, domowe frytki, ćwiartki z ziemniaka, mix sałat i grillowane warzywa)
wybór I pierś z indyka
lub
wybór II antrykot
lub
wybór III polędwica wołowa
wybór I – 49,00 netto/osoba
wybór II – 99,00 netto/osoba
wybór III – 99,00 netto/osoba
Menu degustacyjne
Ostryga/cytryna
***
Ananas/krewetka/chilli
***
Gravlax/bliny gryczane/creme fraiche
***
Przegrzebek/shimej/dashi
***
Palony batat/chrust/bekon dojrzewający
***
Pierś kaczora/palona kasza/leśne grzyby
***
Polędwica wołowa/foie gras/pasternak
***
Parfait/chałwa/malina
***
Beza/owoce sezonowe/creme fraiche
Galert śląski
**
Opiekana biała ryba w pomidorach
**
Śląskie hekele na grzance
**
Deska swojskich wędlin i kiełbas
**
Pasztet śląski w cieście z dipem ziołowym
**
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórkiem i cebulą
**
Śledziowa sałatka z buraczkami
**
Pieczywo własnego wypieku
Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
**
Żurek na maślance
Kołocz (ser, mak, jabłko)
**
Czekoladowe babeczki z wiśnią
Galert śląski
**
Opiekana biała ryba w pomidorach
**
Śląskie hekele na grzance
**
Deska swojskich wędlin i kiełbas
**
Pasztet śląski w cieście z dipem ziołowym
**
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórkiem i cebulą
**
Śledziowa sałatka z buraczkami
**
Pieczony burak z serem zagrodowym
**
Plastry wędzonej kaczki z kurkami i cwikłą
**
Pikle domowe
**
Biodrówka w galarecie z chrzanem
**
Mini tatar wołowy podany na grzance
**
Pieczywo własnego wypieku
Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
**
Żeberka z bratkartoflami
**
Żurek na maślance
Kołocz (ser, mak, jabłko)
**
Szpajza
**
Czekoladowe babeczki z wiśnią
Parmigiana z bakłażana
**
Mozzarella z pomidorami i emulsją bazyliową
**
Carpaccio di Manzo
**
Vitello tonato
**
Sałata z owczym serem i oliwkami
**
Łosoś z warzywami w galarecie
**
Prosciutto z crostini z dipem serowym
Rolada z soli ze szpinakiem i ziemniakami faszerowanymi
**
Saltimbocca w sosie szałwiowym z kluseczkami gnocci i kalafiorem romanesco
Tiramisu
**
Tarta jabłkowa
Parmigiana z bakłażana
**
Mozzarella z pomidorami i emulsją bazyliową
**
Carpaccio di Manzo
**
Vitello tonato
**
Sałata z owczym serem i oliwkami
**
Łosoś z warzywami w galarecie
**
Prosciutto z crostini i dipem serowym
**
Brushetta z pomidorowym concase
**
Pierożki ze szpinakiem i serem risotta
**
Deska serów włoskich z owocowymi musztardami
**
Dojrzewające wędliny
**
Pieczywo własnego wypieku
**
Oliwy smakowe
Makaron penne ze szpinakiem suszonymi pomidorami i parmezanem
**
Saltimbocca w sosie szałwiowym z kluseczkami gnocci i kalafiorem romanesco
**
Filet z kurczaka duszony z warzywami
Tiramisu
**
Tarta cytrynowa z bezą
**
Mini kruche babeczki z musami
Cienkie plastry marynowanego łososia ze słodką emulsją z octem ryżowym
**
Sajgonki
**
Krewetki w tempurze z sosem wasabi
**
Sałata z kalmarami, pak choi oraz pomarańczą
**
Marynowane warzywa na słodko z sezamem
**
Sałatka Bami Goreng z wołowiną
**
Sałatka z surimi z makaronem ryżowym, ogórkiem i sosem wasabi
**
Sałatka z makaronem i wołowiną w chilli
(dania z woka)
Kurczak z warzywami w sezamowej emulsji
**
Wieprzowina w pięciu smakach z pędami bambusa i makaronem udon
Mus z chałwy z bakaliami i sosem jagodowym
**
Tapioka z mlekiem kokosowym i owocami
Cienkie plastry marynowanego łososia ze słodką emulsją z octem ryżowym
**
Sajgonki
**
Wędzona pierś z kaczki z konfiturą figową
**
Krewetki w tempurze z sosem wasabi
**
Sałata z kalmarami, pak choi oraz pomarańczą
**
Mięso z kraba w cieście
**
Sałatka z wakame pomarańczą i marynowanym tofu
**
Marynowane warzywa na słodko z sezamem
**
Sałatka Bami Goreng z wołowiną
**
Sałatka z surimi z makaronem ryżowym, ogórkiem i sosem wasabi
**
Sałatka z makaronem i wołowiną w chilli
(dania z woka)
Kurczak z warzywami w sezamowej emulsji
**
Wieprzowina w pięciu smakach z pędami bambusa i makaronem udon
**
Pałeczki warzyw i ryby maślane duszone w mleku kokosowym
Mus z chałwy z bakaliami i sosem jagodowym
**
Tapioka z mlekiem kokosowym i owocami
**
Tarta z migdałami i pistacjami na budyniu
Dorsz marynowany z warzywami
**
Mięso z kalmarów na sałatach
**
Hiszpańskie wędliny dojrzewające
**
Tortilla ziemniaczana
**
Tortilla z oliwkami
**
Papryka z twarożkiem
**
Oliwki marynowana
**
Grillowane warzywa
**
Sałata mieszana z pomarańczą i selerem naciowym
Dorsz na warzywach
**
Roladka z kurczaka ze szpinakiem i serem kozim
**
Paella
**
Pieczone ziemniaki
**
Warzywa śródziemnomorskie z ziołam
Creme catalana
**
Tarta cytrynowa
**
Mus czekoladowy