Szybko i sprawnie przygotujemy lekkie i niekłopotliwe zakąski, aby czas szkolenia wykorzystać optymalnie. Jeśli jednak przeznaczycie Państwo więcej czasu na posiłek, prezentujemy szerokie menu serwowane, ale również w formie bufetu w różnych tradycjach kulinarnych.
Pasztet śląski z marynowanymi śliwkami
Żurek na maślance
Rolada śląska z modrą kapustą i kluskami
Sernik z sosem malinowym
Woda/kawa
Sałatka z marynowanych pomidorów w imbirze z grillowanym halumi
Bulion z kaczki z pierożkami won-ton
Wieprzowina z woka z warzywami i makaronem chow main
Tapioka z mlekiem kokosowym i owocami
Woda/kawa
Vitello tonato
Krem z pomidorów z emulsją z bazylii
Fileciki z polędwiczki wieprzowej w lekkim sosie winno maślanym
z warzywami w ziołach i kluseczkami gnocchi
Tiramisu
Woda/kawa
Plastry wędzonej gęsi z konfiturą z wędzonej śliwki
Krem z grzybów leśnych
Sandacz na liściach szpinaku
z kaszotto w sosie kremowym
Jabłka w cieście z sosem waniliowym
Galert śląski
**
Opiekana biała ryba w pomidorach
**
Śląskie hekele na grzance
**
Deska swojskich wędlin i kiełbas
**
Pasztet śląski w cieście z dipem ziołowym
**
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórkiem i cebulą
**
Śledziowa sałatka z buraczkami
**
Pieczywo własnego wypieku
Żurek na maślance
**
Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
Kołocz (ser, mak, jabłko)
**
Czekoladowe babeczki z wiśnią
oferta powyżej 30 osób
Parmigiana z bakłażana
**
Mozzarella z pomidorami i emulsją bazyliową
**
Carpaccio di Manzo
**
Vitello tonato
**
Sałata z owczym serem i oliwkami
**
Łosoś z warzywami w galarecie
**
Prosciutto z crostini z dipem serowym
Rolada z soli ze szpinakiem i ziemniakami faszerowanymi
**
Saltimbocca w sosie szałwiowym z kluseczkami gnocci i kalafiorem romanesco
Tiramisu
**
Tarta jabłkowa
oferta powyżej 30 osób
Cienkie plastry marynowanego łososia ze słodką emulsją z octem ryżowym
**
Sajgonki
**
Krewetki w tempurze z sosem wasabi
**
Sałata z kalmarami, pak choi oraz pomarańczą
**
Marynowane warzywa na słodko z sezamem
**
Sałatka Bami Goreng z wołowiną
**
Sałatka z surimi z makaronem ryżowym, ogórkiem i sosem wasabi
**
Sałatka z makaronem i wołowiną w chilli
(dania z woka)
Kurczak z warzywami w sezamowej emulsji
**
Wieprzowina w pięciu smakach z pędami bambusa i makaronem udon
Mus z chałwy z bakaliami i sosem jagodowym
**
Tapioka z mlekiem kokosowym i owocami
oferta powyżej 30 osób
Wybór schabów pieczonych z pikalmi
**
Plastry pieczonego golonka z musem chrzanowym
**
Wybór oscypków i warkoczy serowych z żurawiną
**
Obazda serowa
**
Śledź po beskidzku
**
Szałot ziemniaczany z czosnkiem
**
Pieczywo własnego wypieku
Masło smakowe
Parzybroda z wkładką mięsną
Żeberka w sosie musztardowo - miodowym
**
Pieczony i marynowany karczek w czosnku i zielonej pietruszce
**
Smażone pierogi z mięsem
**
Ziemniaki opiekane z rozmarynem i czosnkiem
Domowy kisiel z jagód ze słodką śmietanką
**
Racuchy z dynią i musem z białej czekolady
**
Tarta jabłkowa z cynamonem i malinami
oferta powyżej 30 osób