Zorganizujemy uroczystą kolację jako zwieńczenie konferencji czy szkolenia. Proponujemy w naszym menu różne style i wydania. Kuchnie z rożnych stron świata w atrakcyjnej oprawie bufetu lub uroczystej kolacji serwowanej, niezależnie od miejsca, u nas lub w siedzibie Waszej firmy na terenie Polski.
Tatar z polędwicy wołowej z marynatami z domowej spiżarni
***
Krem z palonego ziemniaka
***
Roladka z polędwiczki wieprzowej(sous vide)
z puree z pasternaku i warzywami
***
Szarlotka z gałką lodów waniliowych
Plastry pieczonego buraka z kozim serem i emulsja z miodem
***
Barszcz biały z jakiem
***
Konfitowane udko z kaczki z czerwoną kapustą z jabłkami i kluskami
***
Malinowe supreme
Śledź w śmietanie
***
Rosół z makaronem
***
Smażony schab z kością z dzikim szałotem
***
Kołacz śląski
Terina z wątróbki drobiowej z konfiturą z jabłka i cebuli
***
Krem z zielonych warzyw
***
Pieczony filet z pstrąga z grzybami i serem i pieczonymi
ziemniakami oraz fasolką w bekonie
***
Creme brulee
Sałatka z grillowanym oscypkiem i brusznica
***
Krem z selera z grzankami
***
Pieczony schab karkowy z sosem pieprzowym i ziemniakami puree
***
Pieczone owoce sezonowe pod kruszonką z gałką lodów śmietankowych
Sałatka z marynowaną wołowiną
***
Krem z pora i ziemniaka
***
Łosoś na parze z warzywnym risotto
***
Lekki ser twarogowy z bakaliami i sosem truskawkowym
Gravlax z blinem gryczanym i kwaśną śmietaną
***
Krem z cukinii
***
Eskalopki ze schabu z sosem winno-maślanym z kopytkami i brokułami
***
Mus z mlecznej czekolady z wiśniami
Gotowany ogon wołowy na grzance
***
Polewka czosnkowa
***
Kurczak po polsku na cukiniowym risotto
***
Tarta owocowa
Parmigiana z bakłażanów z bagietką czosnkową
***
Minestrone z włoską kapustą
***
Grillowana pierś z kurczaka ziemniaki gratin i sałatą
***
Semifredo bakaliowe z karmelem
Galantyna z kurczaka z sosem cumberland
***
Zupa cebulowa
***
Pręga wołowa z buraczkami z kopytkami
***
Creme katalana
Krem z marchwi z chipsami z bekonu
***
Smażony dorsz w roestii z fasolką szparagową
***
Czekoladowa babka na gorąco
Śląskie hekele
***
Golonko z paszkrautem
***
Śląska szpajza
Pot au feu z warzywami
***
Sola w cieście z domowymi frytkami i sosem czosnkowym
***
Kompresowana gruszka z musem waniliowym
Kapuśniak z ziemniakami
***
Pieczone żeberka w miodzie z ziemniakiem puree
***
Kluseczki z ciasta naleśnikowego z bakaliami
i kulką lodów
Pomidorowe consome z omletem
***
Tagliatelle z kurczakiem i kurkami i natką pietruszki
***
Panacotta
Vichyssoise
***
Spaghetti z wołowiną i świeżym szpinakiem
***
Owoce sezonowe z bezą i krem mascarpone
Krem z kalafiora
***
Duszone poliki wołowe z puree ziemniaczanym z sałatą
***
Owoce w karmelu
Galert śląski
**
Opiekana biała ryba w pomidorach
**
Śląskie hekele na grzance
**
Deska swojskich wędlin i kiełbas
**
Pasztet śląski w cieście z dipem ziołowym
**
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórkiem i cebulą
**
Śledziowa sałatka z buraczkami
**
Pieczony burak z serem zagrodowym
**
Plastry wędzonej kaczki z kurkami i cwikłą
**
Pikle domowe
**
Biodrówka w galarecie z chrzanem
**
Mini tatar wołowy podany na grzance
**
Pieczywo własnego wypieku
Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
**
Żeberka z bratkartoflami
**
Żurek na maślance
Kołocz (ser, mak, jabłko)
**
Szpajza
**
Czekoladowe babeczki z wiśnią
Parmigiana z bakłażana
**
Mozzarella z pomidorami i emulsją bazyliową
**
Carpaccio di Manzo
**
Vitello tonato
**
Sałata z owczym serem i oliwkami
**
Łosoś z warzywami w galarecie
**
Prosciutto z crostini i dipem serowym
**
Brushetta z pomidorowym concase
**
Pierożki ze szpinakiem i serem risotta
**
Deska serów włoskich z owocowymi musztardami
**
Dojrzewające wędliny
**
Pieczywo własnego wypieku
**
Oliwy smakowe
Makaron penne ze szpinakiem suszonymi pomidorami i parmezanem
**
Saltimbocca w sosie szałwiowym z kluseczkami gnocci i kalafiorem romanesco
**
Filet z kurczaka duszony z warzywami
Tiramisu
**
Tarta cytrynowa z bezą
**
Mini kruche babeczki z musami
Cienkie plastry marynowanego łososia ze słodką emulsją z octem ryżowym
**
Sajgonki
**
Wędzona pierś z kaczki z konfiturą figową
**
Krewetki w tempurze z sosem wasabi
**
Sałata z kalmarami, pak choi oraz pomarańczą
**
Mięso z kraba w cieście
**
Sałatka z wakame pomarańczą i marynowanym tofu
**
Marynowane warzywa na słodko z sezamem
**
Sałatka Bami Goreng z wołowiną
**
Sałatka z surimi z makaronem ryżowym, ogórkiem i sosem wasabi
**
Sałatka z makaronem i wołowiną w chilli
(dania z woka)
Kurczak z warzywami w sezamowej emulsji
**
Wieprzowina w pięciu smakach z pędami bambusa i makaronem udon
**
Pałeczki warzyw i ryby maślane duszone w mleku kokosowym
Mus z chałwy z bakaliami i sosem jagodowym
**
Tapioka z mlekiem kokosowym i owocami
**
Tarta z migdałami i pistacjami na budyniu